هشدار درباره ازدحام جمعیت در پایگاه های سازمان ملل در سودان جنوبی

یک کارشناس حقوق بشر سازمان ملل درخصوص ازدحام جمعیت در پایگاه های سازمان ملل در سودان جنوبی با حضور بیش از 85 هزار بی خانمان در این مراکز هشدار داد و حمایت مناسب از این افراد را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چالوکا بیانی گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل در امور حقوق بشر افراد بی‌خانمان اظهار کرد: در بحران کنونی سودان جنوبی نباید ازدحام جمعیت موجود در پایگاه‌های سازمان ملل دلیلی برای اخراج کسانی شود که به منظور دستیابی به مکانی برای اسکان به این پایگاه‌ها پناه آوردند.

وی در ادامه گفت: حفظ امنیت و آرامش افراد بی‌خانمان در این پایگاه‌ها باید از اولویت‌های نیروهای سازمان ملل در سودان جنوبی باشد. و جامعه‌ی بین‌الملل نیز باید برای دستیابی به این هدف از کمک‌های لازم دریغ نکنند.

مقامات ارشد سازمان ملل نیز پیش از این در خصوص حمایت از غیر نظامیان و حفظ امنیت آوارگان در سودان جنوبی که به دلیل هفته‌ها جنگ و درگیری دچار این بحران شده‌اند هشدار داده و از کشورها خواسته بودند تا به حفظ امنیت این افراد کمک کنند.

بر اساس گزارش پایگاه خبری سازمان ملل هیات ویژه سازمان ملل در سودان جنوبی اعلام کرده بود 85 هزار و 157 غیر نظامی هم اکنون در پایگاه‌های این سازمان در سراسر سودان جنوبی مستقر شدند.

از این رو هجوم افراد آواره به این پایگاه‌ها تامین نیازها و امنیت آنها را سخت و دشوار کرده است.

بیانی در ادامه ابراز تاسف کرد که حملات هدفمند علیه غیر نظامیان در سودان جنوبی که زنان و کودکان بی‌شماری را شامل شده غیر قابل قبول است و طرف‌های درگیر موظفند به اختلافات فرقه‌ای خود و این درگیری‌های خشونت آمیز پایان دهند.

بنا بر آمارهای سازمان ملل بیش از 740 هزار تن از آغاز درگیری‌های داخلی در سودان جنوبی در اواسط دسامبر گذشته تاکنون بی‌خانمان شده و حدود 123 هزار نفر نیز به کشورهای همسایه از جمله سودان، گریختند.

این گزارشگر سازمان ملل در پایان تاکید کرد که حمایت از افراد آواره شده در داخل مرزهای سودان جنوبی نیازمند یک سیستم منسجم است تا بتواند امنیت و نیازهای لازم را برای آنها تامین کند.

28193325