بحران سوریه، بزرگترین خطر برای امنیت جهان

همزمان با درخواست سازمان ملل برای جمع آوری 6/5 میلیارد دلار به عنوان بالاترین میزان کمک برای مردم سوریه، سازمان جهانی غذا نسبت به خطر قحطی در سوریه هشدار داد و اعلام کرد: تا یک سال دیگر حدود ۷۵ درصد سوری ها به کمک های خارجی وابسته خواهند بود.

dw1-50.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، آنتونیو گوتیرس، عضو ارشد کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در خصوص اوضاع انسانی سوریه گفت: ما در سوریه با شرایط "وحشتناکی" روبرو هستیم و تا پایان سال ۲۰۱۴ بیشتر جمعیت سوریه یا آواره و یا نیازمند به کمک‌های بشردوستانه می‌شوند.

همچنین براساس برآورد کارشناسان سازمان ملل، تا پایان سال ۲۰۱۴ ، نزدیک ۳ / ۹ میلیون نفر در داخل سوریه و حدود ۸ / ۶ میلیون نفر در کشورهای همسایه به کمک‌های بین‌المللی نیاز خواهند داشت.

کمیته امداد اضطراری سازمان ملل نیز برای یاری‌رسانی به ۱۷ منطقه بحرانی جهان در سال آینده، به نزدیک ۱۳ میلیارد دلار بودجه نیازمند است که نیمی از این مبلغ باید به شکل مستقیم به سوریه یا کشورهای همسایه سوریه مانند اردن و لبنان که از پیامدهای بحران سوریه آسیب دیده‌اند، ارائه شود.

ده‌ها سازمان و نهاد فعال در عرصه کمک‌های بشردوستانه نیز اعلام کرده‌اند که برای یاری به مردم سوریه به مبلغی بیش از ۳ / ۴ میلیارد دلار نیاز هست که درژوئن گذشته تقاضا شده بود. آنها گفته‌اند که تا کنون تنها دوسوم تعهدات مالی پرداخت شده و از جامعه جهانی خواسته‌اند که در یاری به مردم سوریه جدی باشند.

در همین راستا رابرت لیندنر، از مسئولان بنیاد "اوکسفام" در آلمان گفت: با توجه به فرا رسیدن سرمای شدید، بهتر است که کشورهای اهدا کننده هرچه زودتر به تعهدات خود عمل کنند.

خطر قحطی در سوریه

از سوی دیگر سازمان جهانی غذا اوضاع سوریه را "وخیم‌ترین" بحران انسانی دهه‌های اخیر توصیف و اعلام کرد: حدود نیمی از جمعیت سوریه در مرز گرسنگی قرار دارند و حدود یک سوم مردم به طور مبرم و فوری به کمک غذایی نیازمند هستند.

به نظر این نهاد بین‌المللی سازمان‌های امدادرسان باید حدود هفت میلیون سوری را زیر پوشش بگیرند و به ویژه به وضعیت کودکان و دانش‌آموزان رسیدگی کنند.

طبق گزارشی که روز دوشنبه توسط "کمیته نجات بین‌المللی" ارائه شد، مردم سوریه از کمبود نیازهای اولیه معیشتی رنج می‌برند و قیمت نان از زمان آغاز جنگ داخلی شش برابر شده است، پتو به شدت نایاب است و قیمت کالاهای ضروری برابر حقوق ماهانه‌ی یک کارمند است. همچنین بیشتر مردم سوریه از کمبود مواد غذایی و به ویژه آب آشامیدنی در عذاب هستند.

آوارگان سوری در مرز ترکیه

سازمان ملل در تلاش است حداقل امکانات را برای آوارگان سوری فراهم کند، اما به خاطر شرایط وخیم امنیتی، امدادرسانی به مردم دشوار شده است.

عصر یکشنبه نیز سازمان ملل با اعزام یک هواپیما، ارسال مواد کمکی را به سوریه از سر گرفت. هواپیمای مزبور از شهر اربیل در کردستان عراق به شهر "قامشلی" در استان "الحسکه" در شرق دمشق اعزام شد.

به گفته سازمان امداد جهانی وابسته به سازمان ملل، این امدادرسانی در ۱۲ روز آینده ادامه خواهد داشت. بدین منظور سازمان ملل دو هواپیما کرایه کرده است که روی هم تا آخر ماه دسامبر ۲۳ پرواز انجام خواهند داد و به بیش از شش هزار خانوار سوری مواد غذایی خواهند رساند.

سازمان ملل همچنین به زودی سه هزار تن کمک‌های انسانی، شامل لباس و پتو و دارو به سوریه می‌فرستد که قرار است به دست ۶۰ هزار آواره سوری برسد. به نظر سازمان‌های امداد این مقدار کمک از سطح نیازهای واقعی بسیار پایین‌تر است.