عفو بین‌الملل:

امارات به آزار و اذیت ها علیه خانواده زندانیان پایان دهد

سازمان عفو بین الملل در آستانه از سرگیری محاکمه 10 زندانی در امارات متحده عربی از مقامات این کشور خواست تا به آزار و اذیت های خود علیه خانواده های این زندانیان پایان دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خانواده‌های 69 تن از مخالفان دولت که پیش از این در ماه ژوئیه به برهم زدن امنیت ملی متهم شده بودند در گفت‌وگو با عفو بین‌الملل تشریح کردند که مقامات اماراتی به منظور مانع‌تراشی بر سر اقدامات قانونی آنها خانواده‌های زندانیان را هدف تهدید و آزار و اذیت قرار می‌دهند.

فیلیپ لوتر سرپرست بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل، گفت: این زندانیان در حالی پشت میله‌های زندان هستند که پس از یک دادگاه ناعادلانه محکوم شده و حتی حق درخواست تجدیدنظر ندارند و متاسفانه اکنون خانواده‌هایشان نیز برای گذران زندگی روزمره خود مورد تهدید و اذیت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: مقامات امارات متحده عربی باید به رفتارهای شرم‌آور و غیرانسانی‌شان علیه خانواده‌های این زندانیان پایان دهند. این در حالیست که زندانیان مذکور تنها برای اقدامات قانونی‌شان محکوم شده‌اند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین‌الملل در ماه ژوئیه 69 مرد که همگی از افراد برجسته جامعه همچون وکلا، قضات، اساتید دانشگاه و فعالان دانشجویی بودند در دادگاهی در این کشور به جرم تلاش برای براندازی حکومت به زندان محکوم شدند. بعدتر این گروه با نام UAE 94 شناخته و به حبس از 7 تا 15 سال محکوم شدند.

قرار است 10 تن از زندانیان که دکتر محمد المنصوری زندانی سیاسی و فعال برجسته حقوق بشر نیز در میان آنهاست دوباره در دیوان عالی امارات در ابوظبی محاکمه شوند که در این صورت ممکن است حبس آن‌ها طولانی‌تر شود.

همچنین 30 تن دیگر از این افراد کسانی هستند که به همکاری با اعضای حزب اخوان‌المسلمین مصر متهم و به زندان محکوم شده‌اند.

عفو بین‌الملل در سفر خود به امارات متحده عربی در اواسط ماه نوامبر توانست به خانواده‌های چند تن از این زندانیان دیدار کند. اظهارات خانواده آنها نشان می‌داد که مقامات امنیتی این کشور اعضای خانواده‌ زندانیان را هدف انواع آزار و اذیت‌ها قرار دادند. همچنین آنها به عفو‌ بین‌الملل گفتند که نیروهای امنیتی مانع از سفر آنها شده و در محیط کار برای آنها موانع زیادی ایجاد کرده‌اند.

بر اساس این گزارش این آزار و اذیت‌ها به خانواده زندانیان محدود نشده و حتی دوستان آنها نیز از آن در امان نبودند و نیروهای امنیتی آنها را به برکناری از شغل تهدید کرده‌اند.

فیلیپ لوتر همچنین افزود: به نظر می‌آید این زندانیان و خانواده‌های آنها هدف یکسری اقدامات بدنام‌سازی ظریف و پیچیده قرار گرفتند. دولت امارات نشان داده است که قصد دارد به مردم این کشور بفهماند تا چه میزان در سرکوب مخالفت‌ها و انتقادات مصمم است.

وی در پایان از مقامات اماراتی خواست تا به زندانیان و خانواده‌های آنان اجازه دهند دیدگاه‌های خود را در خصوص مسائل حقوق بشر منتشر و بدون ترس از تهدید و آزار و اذیت از احوال عزیزان‌شان مطلع شوند.