مراسم افتتاحیه سومین همایش مردم سالاری دینی

مراسم افتتاحیه سومین همایش مردم سالاری دینی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، صبح امروز(سه‌شنبه) به همت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی سومین همایش ملی نظریه مردم سالاری دینی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدیان و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این همایش دکتر مهدی تهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی،‌ حجت‌الاسلام و المسلمین رنجبران رئیس این همایش، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدیان و دکتر حسین مهرپور رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی کردند.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین رنجبران رئیس این همایش با بیان اینکه مردم سالاری دینی اصطلاح تازه‌ای در گفتمان سیاسی دنیا است، گفت: این گفتمان در بستر مبانی سیاسی اسلام و متاثر از آموزه‌های نبوی و علوی شکل گرفته و ضمن پاسداشت حقوق مردم در حوزه سیاست و اداره امور جامعه و پرهیز از الگوهای حکومتی استبدادی رعایت اصول و مبانی ارزشی را مدنظر قرار دهد.

وی تاکید کرد: بر این اساس در حکومت اسلامی روش نوینی مورد توجه قرار گرفته که نه استبدادی است و نه لیبرالی است.

رنجبران با بیان اینکه دشمن در تلاش است با سلب اعتماد به نقش دانشگاهیان تئوری‌های ترجمه‌ای را در ذهن آنها رسوخ دهد و آنان را از مردم جدا سازد، اظهار کرد: مهمترین راه مقابله با این تلاش‌ها حفظ ارتباط و پیوستگی فکری دانشجویان و دانشگاهیان با مردم و تمسک هرچه بیشتر آنها به ریشه‌ها و اصول انقلاب اسلامی است.

رییس همایش ملی نظریه مردم‌سالاری دینی همچنین مردم سالاری دینی را بدیلی مناسب برای دموکراسی غربی در حکومت اسلامی عنوان کرد و افزود: الگوی رفتاری‌ای که در آن مردم مبنا و محور هستند و حکومت، نخبگان و مسئولان مؤظف هستند نسبت به ولی نعمت خود سپاسگذار و خدمتگذار باشند در عین حال مردم نیز با پایبندی به اصول و مبانی ارزشی سعی در تحقق آرمان‌های اسلامی و حاکمیت اندیشه اسلامی دارند.

رنجبران در ادامه به چهار محور مقالات و سخنرانی‌های این همایش اشاره کرد و گفت: تبیین مبانی نظری مردم‌سالاری دینی،‌ نظام سازی و مردم سالاری دینی،‌ مردم سالاری دینی با رویکرد عملی و بررسی ابعاد آن در قانون اساسی و مردم سالاری دینی با رویکرد مقایسه‌ای بین مبانی نظریه مردم سالاری دینی و لیبرال دموکراسی غربی چهار محور این همایش هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از فراخوان تعداد 240 مقاله به دبیرخانه این همایش واصل شد که امروز 72 مقاله حائز رتبه علمی ترویجی شدند که در این همایش ارائه می‌شود.